Ψαλτίδης Σωτήρης

Είσοδος

- 1999 Αυτοσχέδια υποκριτική (5ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας), με συγγραφή και σκηνοθεσία σύντομων σατιρικών κειμένων, με συνεργασία κάποιων συμμαθητών στην συμμετοχή. (Κείμενα βασισμένα σε χαρακτήρες της πρωτοεμφανιζόμενης τότε σειράς «10 Μικροί Μήτσοι» του Λάκη Λαζόπουλου)


2000 - Συμμετοχή στην πράσταση “Γιατρός με το στανιό”  του Μολιέρου, στον ρόλο του Σγαναρέλλου (γιατρός), από το Μουσικό σχολείο Δράμας (Γυμνάσιο – Λύκειο) καθώς επίσης και σε πολλά θέατρα σκιών, με καθηγητή θεατρικής αγωγής τον κο Κουτσογιάννη Αθανάσιο.


2002 - Συμμετοχή στην θεατρική ομάδα της ΔΕ.ΠΑ.ΝΕ.Κ. Καβάλας, έχοντας πολλαπλούς ρόλους (Χορευτής, Μαφιόζος, Cowboy, φιγούρα σε θέατρο παραλόγου, «Σάκης Ρουβάς», Μονομάχος και Ζορρό) στο θεατρικό έργο "Η Αλίκη στην Χώρα του Θεάματος" σεναρίου θεατρικής ομάδας ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ της Θεσσαλονίκης, με σκηνοθέτη την κα Ελένη Πίτα.

2003 - Συμμετοχή στην θεατρική ομάδα της ΔΕ.ΠΑ.ΝΕ.Κ. Καβάλας, έχοντας τον ρόλο του Χάμφρεϋ Μπόγκαρντ, στο έργο "Ωραίος και Σέξυ" σεναρίου Γούντυ Άλεν, με σκηνοθέτη την κα Ελένη Πίτα.

2004 - 2005 (φαντάρος ως έντεχνος τραγουδιστής στην ΕΛ.ΔΥ.Κ.)

2006 – 2010 Συμμετοχές σε μικρές ερασιτεχνικές ομάδες και open mics. Και τραγουδιστής ποιοτικού προγράμματος σε νυχτερινά μαγαζιά της Δράμας (Ερρίκος, Όναρ, Δίδυμα φεγγάρια, Νόστος)

2010 - 2011 Εικονολήπτης στο Webcast "Ρόδα στιλέτο¨του περιοδικού "Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας και Θράκης" 

2011 - Συμμετοχή ως Θεόδωρος Πάρλας για το "Ζητείται Ψεύτης" σεναρίου Δημήτρη Ψαθά και σκηνοθεσία Στέλιου Μπογιόγλου, σε συνεργασία με τον Παμμικρασιατικό σύλλογο Δράμας «Άγιος Χρυσόστομος». 

2012 - Συμμετοχή ως Τιμολέων Λάμπρος για το "Φωνάζει ο κλέφτης" σεναρίου Δημήτρη Ψαθά και σκηνοθεσία Στέλιου Μπογιόγλου, σε συνεργασία με τον Παμμικρασιατικό σύλλογο Δράμας «Άγιος Χρυσόστομος».

2013 - Συμμετοχή στο bar-theater, ΚΑΦΕΪΝΗ. (Μετάφραση Δημήτρη Βαλσαμίδη)
-Παράσταση Stand up Comedy, ENTER AT YOUR OWN RISK, με τους Χρήστο Χ'Κωνσταντίνου και Ορέστη Μήλιο.
-Συμμετοχή στο παιδικό "Δημήτριος, ο Φύλακας των τειχών" του Νίκου Βαλβαζάνη
-Συγγραφή και συμμετοχή στον "Γαμο". (Κωμωδία καταστάσεων) 


Χόμπυ:
-Σχέδιο

-Stand up Comedy

-Τραγούδι

-Στιχουργία, ποίηση και δημιουργικές συγγραφές.

-Ραδιοφωνικός παραγωγός

-Φωτογραφία