Συνέντευξη του Βύρωνα Θεοδωρόπουλου στο popaganda.gr

Είσοδος

Εικόνα: 

Ο Κωνσταντίνος Αμπατζής από το popaganda.gr μίλησε με τον πιο ταλαντούχο stand up comedian της γενιάς μας. Stand up comedian θα πει όρθιος κωμικός.

Χαρακτηρίζει το αστείο που τον έχει στιγματίσει μέχρι σήμερα (το περιβόητο 140) ως το προσωπικό του “(Never Met) A Girl Like You Before, αποκαλύπτει ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του αστείο και μας περιγράφει στιγμές που αν απλά έφευγε από τη σκηνή δεν θα το καταλάβαινε κανείς. Ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος είναι αστείος και στην πραγματικότητα (κι ας μην το πιστεύει) και μας μιλάει για την προσωπική του ενασχόληση με το stand up comedy, το επίπεδο της σκηνής στην Ελλάδα, προσφέρει συμβουλές προς ναυτιλομένους νέους κωμικούς και σχολιάζει ακόμα και τον Μάρκο Σεφερλή.

Για να δούμε τι ψάρια πιάνει ο Βύρωνας, του ζήτησα να ξεκινήσει με ένα αστείο ώστε να αποκτήσει γρήγορα ενδιαφέρον η συνέντευξη. Δυστυχώς ήρθα δεύτερος…

«Κι οι φίλοι μου όταν είμαστε έξω αργά το βράδυ, με βάζουν να τους πω ένα αστείο κι όταν αρνούμαι μου δίνουν ό,τι ψιλά έχουν πάνω τους και μου λένε ότι αυτή είναι η δουλειά μου. Για να είμαστε ξεκάθαροι πάντως, δεν είναι ακριβώς η δουλειά μου. Δεν ζω αμιγώς απ’ αυτό αν και πληρώνομαι για κάποιες παραστάσεις. Θα ήθελα πάντως να ζω απ’ αυτό μελλοντικά. Γενικότερα δεν μπορώ να πω ότι στις παρέες μου με αντιμετωπίζουν ως περισσότερο αστείο σε σχέση με πριν. Δεν θεωρώ άλλωστε ότι ήμουν ποτέ ο αστείος της παρέας, δεν είμαι καν ιδιαίτερα αστείος στην πραγματική μου ζωή».

Αφού δεν θεωρείς ότι είσαι αστείος, πως βρέθηκες στον κόσμο του stand upcomedy; 


Έβλεπα από μικρός video με τους κορυφαίους του είδους και μου φαινόταν ως κάτι πολύ ενδιαφέρον. Από τους πρώτους που είδα ήταν ο Robin Williams κι είπα να κάτι ωραίο, μετά είδα κι άλλους και μπήκε μέσα μου το μικρόβιο για τα καλά. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε με έναν φίλο μου να δοκιμάσουμε να γράψουμε μαζί κείμενα και να πάμε κάπου να τα πούμε. Τελικά κατέληξα να το ξεκινήσω μόνος μου. Είδα έναν διαγωνισμό open mic που έκανε το Πολύτροπο Τέχνης το 2011 και χωρίς να το σκεφτώ ιδιαίτερα έγραψα μέσα σε δέκα μέρες το πρώτο μου κείμενο, έκανα μια πρόβα σε σπίτι ενός φίλου και πήγα.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη στο Popaganda.gr