Συνέντευξη με τον Βύρων Θεοδωρόπουλο: Χτίζοντας μια νέα σκηνή για το Stand-up Comedy

Είσοδος

Ο Βύρων Θεοδωρόπουλος έδωσε μια συνέντευξη για δουλειά του και το standupcomedy γενικότερα στο διαδικτυακό περιοδικό 3pointmagazine.

Ο Βύρων Θεοδωρόπουλος συστήνεται: «Με τη φάτσα που έχω, μπορώ να ταξιδέψω από τη Βοσνία μέχρι το Ιράκ, χωρίς διαβατήριο».

Ευτυχώς, δε χρειάστηκε να πάω τόσο μακριά για να τον βρω και να συζητήσουμε για το stand-up comedy, με το οποίο ασχολείται εντατικά τα τελευταία δυο και κάτι χρόνια. «Πως άλλοι μελετάνε ταινίες; Έτσι και εγώ παρακολουθούσα πολύ stand up, το μελετούσα, έψαχνα παραστάσεις να πάω να δω. Τότε, έπεσα πάνω στην προκήρυξη ενός διαγωνισμού για νέους κωμικούς, που είχε οργανώσει το Πολύτροπο Τέχνης.Πέρασα από οντισιόν και μόλις πήρα κανά δυο γέλια, είπα ότι είμαι για να το κάνω.» 

Όταν τον είχα δει επί σκηνής, είχα αναρωτηθεί τι είδους ταλέντο είναι αυτό που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να βγει μπροστά σε ένα κοινό, μόνος του με ένα μικρόφωνο, με στόχο να κάνει τους θεατές να ξεκαρδιστούν στα γέλια. «Δε νομίζω ότι χρειάζεται κάποιο συγκεκριμένο ταλέντο. Νομίζω είναι θέμα εκπαίδευσης και αντίληψης για να κάνεις stand-up comedy. Το να είσαι αστείος είναι ταλέντο. Ξέρω ανθρώπους που είναι εκατομμύρια φορές πιο αστείοι από οποιονδήποτε κωμικό μπορείς να βρεις. Στην ίδια τη ζωή, αυτά που συμβαίνουν είναι πολύ πιο αστεία από τα πράγματα που θα γράψω εγώ ποτέ. Η διαφορά είναι ότι ο κωμικός έχει να κάνει την επιλογή. Η δουλειά του κωμικού είναι να επιλέξει τι αξίζει να γραφτεί.»

Διαβάστε όλη την συνέντευξη